Unggah Eling kana Komputer

0 Komentar

Transhumanisman sanés ideu anyar. Kapercayaan yen manusa tiasa janten evolusi saluareun watesan méntal sarta fisik ayeuna geus dianggo dina fiksi. Cryonics, prosés ngahubur jalma-jalma anu parah, ogé parantos aya sababaraha waktos. Ayeuna aranjeunna ngumpul dina parusahaan anu diduga ngaranna Nectome.

Kumaha endah bakal janten pikeun ngawétkeun pikiran urang salamina? Kami bisa ngaropéa kenangan mulia sapertos kang thrill anu meunang pokies badag atanapi pituénkeun barudak urang anu mimiti. Sensasi sapertos hujan lemah dina kulit atawa ambeu kembang bisa inget oge. Na tangtu, pangaweruh sareng hikmah tina pamikir greatest bisa diabadikeun. Hayangna lamun benak Einstein atanapi Stephen Hawking kénging geus disimpen.

Conto Hawking khusus pas keur sawala ngeunaan Nectome. Pausahaan anu parantos nampilkeun waragad US $ 1 juta, boga tujuan pikeun ngawétkeun otakna. Cofounder Robert McIntyre parantos ngembangkeun hiji metodeu anu ngahijikeun embalming ku cryonics. Sajauh, anjeunna sareng pasangan Nectome na, Michael McCanna, parantos parantos ngusulkeun parawatan otak tina babi, kelenci sareng awéwé manula.

Pendekatan Téhnologis pikeun Hirup Nagri

Sakali pangheulana parantos dibenerkeun, kusabab kecap anu langkung saé, naon lengkah salajengna? Isu-masalah na ngalaman degradasi uteuk sareng awak sina anu rada rapih ditumputan ku visi pamungkas Nectome. Sanaos henteu acan mungkin, McIntyre sareng McCanna percanten téknologi pikeun ngarobah akal manusa dina simulasi komputer henteu jauh. Ti dinya, éta tiasa diunggah kana hiji server data sareng tetep salamina.

Dina kecap tina neuros élmuwan nonjol Ken Hayworth, "Upami uteuk paéh, sapertos komputer anjeun pareum, tapi éta henteu hartosna inpormasi anu teu aya". Nectome asalna ngaranna tina "connectome", kecap pikeun web synapses anu nyambungkeun neuron dina sagala uteuk. Ieu téh pendiri pangantenna pikeun nempo Dihasilkeun sacara digital, dimuat sareng dibagikeun.

Isu sareng Connectome

Loba pamikir maju percanten muatkeun eling manusa ka Cloud Storage bakal dina waktos hirup, tapi sababaraha tetep henteu yakin. Sambungan cacing leutik anu disebut Caenorhabditis Elegans geus kanyahoan langkung ti langkung ti taun 10, tapi henteu "diunggah". Na yén ngan ukur 7000 synapses; aya triliun dina uteuk manusa.

Anders Sandberg ti Future of Humanity Institute di Oxford University nambihan yén sagala inpormasi dina Internét kiwari tiasa disimpen di panyambungkeun otak manusa 283,000 saukur. Sajaba ti éta, henteu tiasa kawasa ngeunaan naon damel deui pikiran manusa atanapi kabageestanna tiasa henteu hungkul henteu salamet unggahna. Jalma ogé ngawarah patarosan filosofis naha sakuduna.

Naon bae anu anjeun percanten, dinten anjeun tiasa unggah kenangan ngeunaan maén di kompetisi olah raga mimiti anjeun, ciuman mimiti, nikah sareng kawin atanapi sanés sanés tetep can kapanggih. Dina waktos ieu Connectome tiasa ngawétkeun uteuk kanggo waktos kahareup nalika unggah tiasa; pausahaan henteu tiasa sabenerna nedunan fungsi anu acan.

Tapi, sanajan website bisa nyieun kanyataanana anu sigana pisan caket pisan ti, Connectome ngahasilkeun sababaraha kapentingan. Daptar antosan ngeunaan nalika téknologi janten tiasa dianggo pikeun warga umum geus dimimitian, anu masing-masing titik ngarugikeun US $ 10,000. Saha anu badé lakukeun ieu ogé kedah diajihkeun euthanised; brains kudu dilestarikan pas-gancangna saatosna pikeun nyegah dégradasi. Ku sabab kitu, éta percobaan saterusna pikeun Connectome ngalibetkeun pasien gering parantos.

Pausahaan percaya éta bakal tetep aya di sisi katuhu tina hukum dimana bunuh diri di dokter kanggo hukum, sapertos di California. Kusabab prosedur "100% fatal" meureun aya masalah pikeun jalma anu henteu terminal, atanapi aya di bagian séjén dunya. Patarosan légal sagampil intriguing salaku masalah ilmiah sareng filosofis sakurilingna Connectome.

https://www.technologyreview.com/s/610456/a-startup-is-pitching-a-mind-uploading-service-that-is-100-percent-fatal/

https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-03-19/use-your-brain-artificial-intelligence-isn-t-close-to-replacing-it

Di dieu aya sababaraha hal nyata jalma ngomong ngeunaan uteuk pelestarian ngamimitian Nectome

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/nectome-brain-embalm-mind-uploading/

Spin Palace No Deposit Kasino Bonus >>


sumber: spinpalace.com
Unggah Eling kana Komputer diropéa: Juni 18, 2019 Author: Damon