Equine Terapi Ngabantuan Pase Kaséhatan Méntal

0 Komentar

Hubungan antara manusa jeung kuda téh salah sahiji. Konon yén kuda mimiti di-doméstik sakitar 6,000 sababaraha taun ka pengker, saatos umat manusa parantos sadayana tapi ngandelkeun aranjeunna pikeun ngajalankeun peradaban ka hareup. Kuda parantos ngangkut kami, ditarik ka wagons, sareng urang ngabantosan meunang perang. Tapi ayeuna, aranjeunna ngabantosan urang nungkulan kalainan méntal.

Terapi equine mungkin disada kawas lulucon tentang kuda ku ningali therapist, tapi éta henteu masalah seuri. Belanja waktos sareng kuda memang pangalaman reureuh; sarta loba kawas maén dina kasino online, tiasa pisan minuhan teuing. Tur ayeuna, tétéla yén di sakumna mahluk-tinggalan 4 ieu boga manfaat sanésna anu digunakeun dina dunya médis. Ti pengobatan tatu fisik, nepi ka paralihan tina gangguan jiwa, terapi kuda nyaéta hiji wujud pengobatan anu teu kurang-anggapana. Anu pangalusna, alami waé, sareng kawilang gampang diaksés ka sadaya.

Hippotherapy

Istilah hippotherapy nujul kana pengobatan fisik dina ngabantuan equine. Disiplin ngan jadi resmi dina 1960s, tapi tétéla yén wujud kieu parantos parantos saderhana dipaké saatos abad kalima. Hippoterapi nganggo tunggang gunung kana sarana pikeun nguatkeun otot-otot nu tangtu, ogé ajak cageur anu leuwih gancang ku tatu anu tangtu.

Perlakuan ogé dipaké pikeun ngabantu dina dileupaskeun stroke, kitu ogé pikeun ngubaran panyakit indrawi, kawas jalma anu patali jeung parigali cerebral. Jalma anu milih hippotherapy keur pengobatan maranéhanana ampir sacara universal nyanyi pujian na.

Equine Bantuan Psikoterapi

Jinis anu langkung anyar tina terapi ekatina nyaéta EAP, atanapi psikoterapi anu ditulungan dina equine. Ieu nujul kana ngagunakeun kuda salaku cara pikeun niringan paripolah atanapi masalah psikologis. Praktékna masih na anyar, sareng henteu acan latihan lega. Tapi laporan nyebutkeun yén terapi nu aya mangpaatna pikeun sababaraha pasien.

Pelopor dina terapi ieu Hallie Sheade, saurang konsér profésional anu nembe dibuka pusat pengobatan rumpat-equine dirina sorangan. Disebut Equine Connection Konseling, operasi dumasar dina Texas, sareng parantos nampi perhatian utama. Hallie gancang nyanyi muji pengobatan nya, paribat yén EAP nyaéta wujud anu anyar sareng seru pangobatan anu gancang pesat dina popularitas.

Kuda Salaku Therapists

Kauntungan tina tunggang kuda kanggo panyakit fisik gampang ngarti. Pasén ngagunakeun awakna pikeun berinteraksi sareng kuda, kukituna digawé otot sareng daérah awak anu peryogi perhatian. Tapi sajauh kuda anu ngarobih panyakit méntal mana waé, sanés aya panalungtikan anu padet anu ningalikeun mangpaatna kalawan cara jelas.

Alexa Smith-Osborne, profésor di Universitas Teksas, ngulik katerangan terapi dina kaayaan kuda. Dina hiji wawancara manehna nerangkeun yén aya henteu aya sambungan antara terapi equine sareng pengobatan psikologis, tapi anu henteu hartosna yén aya euweuh kauntungan. Salaku sareng canines, manéhna ngomong, anu ogé dianggo dina terapi, kuda sato anu pohara intuitif jeung sénsitip, anu ngajantenkeun aranjeunna sampurna pikeun ngabantu pasien dina tingkat méntal.

Sahabat kuda Pitulung Dudung

Dina ngobrol ngeunaan pangalaman dirina salaku therapist equine, Hallie Sheade angkat ka jéntré ngeunaan cara kuda anu intuitif ngeunaan émosi manusa. Manéhna ngécéskeun, dina seueur kasus kuda-kuda nya sigana sadar rarasaan saurang pasien, sateuacan sateuacan manehna. Sifat anu sapertos sénsitip, digabungkeun jeung sifat anu teu-bias sareng anu henteu-paksalaan sasatoan - naon anu kedah ludu pasien, manehna ngajelaskeun.

Jadi sigana yen kuda anu therapists kalahiran alam, sareng anu cocog pikeun damelna éta. Jalma anu cukup boga untung meureun geura-giru mendakan pusat EAP di deukeut éta, ku matuhna sumebar.

Tumbu panalungtik

Spin Palace No Deposit Kasino Bonus >>


sumber: spinpalace.com
Equine Terapi Ngabantuan Pase Kaséhatan Méntal diropéa: Juni 18, 2019 Author: Damon