Skor Kredit Sosial Cina: Buka Panto Dikonci

0 Komentar

Jalma ngalakukeun ampir sadayana online dinten ieu, nyingkah jari digital ka unggal madhab. Iklan-jalma nu béda-béda dina Facebook atanapi Google henteu gumantung kana paripolah online anu parantos sateuacanna, saatos aranjeunna bakal resep. Data ieu tiasa geura-giru dipaké pikeun nyarankeun mobil anyar anu cocok sareng saurang rencana pangayaran pikeun individu, saperti diprediksi ku ahli negeri kumaha Jieunan AKAL bakal ngarobah industri wahana motor. Tapi dimana masarakat kedah ngagambar jalurna?

Kusabab 2014 Cina parantos nyukcruk paripolah individu ngagunakeun sistem kiridit sosial. Sakabéh aspék kahirupan hiji jalma ditarima, sareng nomer ditugaskeun pikeun tiap jalma. Ieu mirip jeung skor kiridit anu dianggo ayeuna, tapi diitung nganggo data langkung jauh.

Nu leuwih luhur aya kalibet hiji jalma, leuwih seueur kasempetan pikeun sadia pikeun aranjeunna. Faktor-hal anu digunakeun pikeun nangtukeun skor kiridit sosial di baturan anu kobé babaturan anu gaduh aranjeunna online, dimana aranjeunna cicing sareng kumaha gancang mayar hutang. Jalma anu berkas anu kéngingkeun perks sapertos béa dipikaresep anu kirang atanapi gaduh rentan dina bumi sareng nyewa mobil. Sabalikna, tangtosna, jalma kalawan rating handap henteu.

Kredit wijen Alipay urang

Zhima hartina "wijen" dina Basa Cina, sareng platform pribadi-kiridit nyetak ieu dikembangkeun pikeun Alipay ku Ant Financial. Alipay sahandapeun Alibaba, affiliate of Ant Financial, sareng digunakeun salaku platform pembayaran mobile. Dina 2015 Bank Rahayat Rahayat masihan Financial Financial sareng tujuh pausahaan téknologi anu idin pikeun ngembangkeun platform nyetak sorangan.

Effectfék anu milu dina Zhima Credit boga kana pangatur individu dina sistem pamarentah, écés, sareng partisipasi Zhima sukarela. Siga Alipay, ngaran Zhima ngagunakeun kecap-kecap dumasar kana carita Ali Baba. Dina dongéng éta, kecap "wijen kabuka" ngungkabkeun gua anu ngeusi harta. Skor Kredit wijen tiasa salami 350 atanapi saluhur 950 sarta jumlah total anu leuwih gede, disiratkeun, bakal boga pakaya anu sarupa.

Wincik sadaya kaunggulan henteu dipikawanoh, tapi éta henteu sesah ngabayangkeun kumaha anu bisa jadi aya sawatara. Pamakéna tiasa diskon pikeun rupa-rupa barang sareng jasa, atanapi tiasa janten langkung émisi sareng status preferensi kasinos online. Ieu sigana sigana Orwellian sakedik ka sababaraha pamaca, panginten eta mangrupakeun ide pamarentah. Partai Komunis Cina ningali kana skor kiridit sosial salaku cara gently marshalling urang kana paripolah anu leuwih koperasi.

Alipay urang Anyar misstep

Ku sabab kalolobaanana hirup dina alat sélulér, sareng Alipay berpungsi jiga "super app" anu tiasa dianggo pikeun sadayana di Cina, émbaran éta platform tiasa platform milik leuwih luas. Dina Januari 2018, kumaha ogé, pausahaan mungkin nganggur jauh teuing.

Alipay ngarilis layanan anu masihan laporan sanésna kumaha konsumén nganggo aplikasi pamayaran kanggo taun sateuacanna. Laporan laporan ngalebetkeun skor Zhima, anu dibéré hak diturutan sacara otomatis dina halaman halaman Alipay.

Nepi ka titik ieu Alipay ngan ukur bisa ngaksés salat-hal anu ku kéngingkeun idin langsung ti pamaké, tapi setélan standar biasana henteu puasa sareng hésékeun tina titik. Sawatara jalma tanpa disadari "sapuk" pikeun diwincikanana, sareng nalika acara ieu kakeunaan Alipay kapanggih dina cai panas.

Duanana Zhima Kredit na Alipay paré apologis publik, tapi warga Cina tetep paduli komunikasi antara sakabeh pausahaan anu pamustunganana milik Sireum Financial. Sajaba ti éta, hal ieu geus nyorot sabaraha sering pausahaan online kalakuanana ku cara ieu.

Sanaos sadaya masalahna, kangersian jalma di Cina ngajénkeun teu pikaresepeun nyaéta tanda alus. Skor kiridit diteueus sareng sistem anu sami tiasa jadi jawal beuki ngalebetkeun, tapi penting pisan gaduh aturan. Upami masa depan ieu henteu tiasa dihindari, meureun anu sahenteuna tiasa junun.

Spin Palace No Deposit Kasino Bonus >>


sumber: spinpalace.com
Skor Kredit Sosial Cina: Buka Panto Dikonci diropéa: Juni 18, 2019 Author: Damon
Bagikeun bonus kasino: